Kevad kergitab veearveid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Alates 1. maist peab Paide spordikeskus suure basseinitäie külma vee eest ujulas tasuma aktsiaseltsile Paide Vesi ligi 90 eurot senisest enam, sest vee-ettevõte tõstab oma teeninduspiirkondades vee ja reovee hinda.

Toodud näide ei tähenda, et ujumine läheks Paides seetõttu kohe kallimaks, sest ujulas ei täideta basseini veega iga päev ja eesootav veehinnatõus on ujula muude kuludega võrreldes küllaltki väike. Küll aga on tõsi, et suurenevale vee- ja reoveearvele tuleb peagi otsa vaadata kõigil juriidilistel ning eratarbijatel, kes aktsiaseltsi Paide Vesi teeninduspiirkondades vett tarbivad.

Paide korteriühistu Kuremari juhataja Maie Põder ütles, et maja 28 korteri põhjal võib ta teha üldistuse, et keskmiselt kulub külma vett kaks kuupmeetrit inimese kohta kuus. «Kui arvestada juurde veel ühe kuupmeetri jagu sooja vett, tuleb reovee kuluks keskmiselt kolm kuupmeetrit inimese kohta,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles