Jüripäeval läidetakse Paide ja Türi vahel tõrvikud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANDRUS KOPLISTE

Laupäeval, 22. aprillil toimub Paide linna ja Türi valla koostöös suur jüripäeva tähistamine. Kirnas peetakse perepäeva, Paide keskväljakul jürilaata ning õhtu lõpetab Tanel Padar & The Sun kontserdiga Paide Vallimäel.

Maarahva ühe tähtsaima püha, jüripäeva tähistamiseks toimub õhtul ka suur rahvakõnd, mille alguspunktid on nii Kirnas, Vodja küla ristis kui ka Mäos ning lõpp-punkt asub Vallimäel. Distantsi pikkus on ligi kaheksa kilomeetrit, Mäo reisiterminalist ligi viis kilomeetrit.

«Igaüks saab valida, mis teed pidi ta Vallimäele kõndida tahab. Et on jüripäeva õhtu, võib kaasa võtta tõrvikuid või taskulampe. Kõnnile võivad tulla kõik soovijad,» tutvustas ettevõtmist Türi noortekeskuse juhataja Sulo Särkinen. «Lisaks rahvakõnnile saab osaleda ka jüriöö teatejooksus, distantsid on samad, aga vahetused toimuvad iga kilomeetri järel,» lisas Särkinen. «Ootame kõiki kaheksaliikmelisi võistkondi, et joosta kahelt erinevalt suunalt Kirnast ja Vodja ristist Paidesse kokku. Parimatele on karikad, lisaks loosime kõikide võistkondade vahel välja auhindu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles