Kultuurihiie sünnipäeva tähistamine lükkub sügisesse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna laulu- ja tantsupeotuli süüdatakse tavakohaselt Vargamäel kultuurihiies. Sellel aastal on rohkematel inimestel sellest võimalus osa saada, sest tseremoonia tuuakse reede hommikust neljapäeva õhtusse.
Maakonna laulu- ja tantsupeotuli süüdatakse tavakohaselt Vargamäel kultuurihiies. Sellel aastal on rohkematel inimestel sellest võimalus osa saada, sest tseremoonia tuuakse reede hommikust neljapäeva õhtusse. Foto: Ants Leppoja/Järva maavalitsus

Vargamäel Tammsaare-Põhja talu maadel asuval Järvamaa kultuurihiiel täitub aprillis asutamisest veerandsada aastat. Väärikat tähtpäeva plaanitakse aga tähistada septembrikuus.

Hiljuti koos istunud Järvamaa kultuuri nõukoda leidis, et nii-öelda õigel päeval, 23. aprillil, maakonna olulises kultuuriloolises paigas tähistamist ei toimu, vaid järgnevatel kuudel kogutakse häid mõtteid ning kokku saadakse uuesti lehtede langemise ajal.

«Tõesti, kultuurihiie ametlik sünnipäev on 23. aprillil, aga see on nii vääriline sündmus, et vajab ka eraldi suuremat tähelepanu,» selgitas kultuuri nõukoja koosolekul arutatu tagamaid maavanem Alo Aasma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles