Tiigi äärde veetav prügi võib takistada päästjate tööd

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallas Türi–Arkma tee ääres asuva tuletõrje veevõtukohale on keegi vedanud tõrvapappi. Kui veevõtukoht on prahi alla maetud, siis see võib tulekahju korral takistada päästjate tööd.
Türi vallas Türi–Arkma tee ääres asuva tuletõrje veevõtukohale on keegi vedanud tõrvapappi. Kui veevõtukoht on prahi alla maetud, siis see võib tulekahju korral takistada päästjate tööd. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva õhtul läks vabatahtlik päästja Meelis Välimäe Türi vallas Türi–Arkma tee ääres olevast veevõtukohast tuletõrjeauto paaki täitma, kui avastas, et keegi oli sinna prügi vedanud.

Välimäe selgitas, et tegemist on kohaga, kus suviti käivad inimesed ujumas ja päästjad ammutavad sealt kustutustöödeks vett. Selle tarvis on sinna ehitatud veevõtukoht, mis teisipäeva õhtul oli tõrvapapihunnikuga kaetud. Välimäe ütles, et see pole esimene kord, kui sinna prahti viiakse ja alles hiljuti oli sinna toodud tualeti­pott. Lisaks keskkonna reostamisele on see Välimäe ütlust mööda ka kohaliku kogukonna turvalisuse küsimus, sest kui tulekahju kustutamiseks on vaja kiiresti vett võtta, aga veevõtukoht on prügihunniku all, siis see raskendab nende tööd ja kulutab aega.

Välimäe teadis öelda, et prügi on sinna veetud märtsis ja kuna tegemist on vana tõrvapapiga, siis arvatavasti vahetas keegi katust ja vedas rämpsu sinna. Välimäe lisas, et varem on sealkandis kurikaeltega probleeme olnud. Minema on visatud veekogu ääres olev päästerõngas või on see nööriga posti külge seotud. Õnnetuse korral takistab aga see hätta sattunud inimese päästmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles