Politseireid: purjus alaealised ja pudelid auto katusel

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduväljakul karget kevadõhtut nautijaile teeb piirkonnapolitseinik Jaanus Murakas selgitustööd, mis avalikus kohas lubatud, mis mitte.
Õppesõiduväljakul karget kevadõhtut nautijaile teeb piirkonnapolitseinik Jaanus Murakas selgitustööd, mis avalikus kohas lubatud, mis mitte. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeva õhtul, kui suur osa Eestimaa elanikest vaatab telerist «Aktuaalset kaamerat», saab piirkonnapolitseinik Jaanus Murakas äreva telefonikõne palvega ruttu Säreverre tulla.

Kevadel on väljakutsed Säreverre sagenenud, mõnesse nädalasse jagub neid lausa kaks, kuid siiski ei ole väljakutsed igapäevased, isegi mitte iganädalased. «Põhiliselt on kaebused seotud liiga valju muusika, haljasalale autoga sõitmise või kahtlusega alaealiste alkoholi tarvitamisest,» täpsustab Murakas.

Staadionil oleva kogunemisega oli seotud ka näiteks 28. märtsil saadud väljakutse. Ööpäev hiljem on staadion tühi. Õppesõiduväljakul kella 20 paiku grilli teinud noormehed on kolmveerand tundi hiljem asendunud veidi suurema seltskonna ning suuremat sorti autoga. Auto katusel olev klaastaara kaob kiirelt ja dokumentide kontroll tuvastab, et alaealisi seltskonnas pole. Sõiduki juht on kaine, kuid Murakas annab talle soovituse kõrvalistujapoolne tuli korda teha. Selgub, et juht ja omanik on kaks erinevat isikut. «Juht vastutab auto tehnilise korrasoleku eest,» rõhutab Murakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles