Värviveiklustest taevaservas satub virmalisekütt õhinasse kogu ööks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaal Ambla vallas Kukevere külas
27.03.2017 kell 22.43
Järvamaal Ambla vallas Kukevere külas 27.03.2017 kell 22.43 Foto: Ain Paloson

Nad seavad klaaridel öödel end minekule, unustavad varahommikused töö- ja koolikohustused, unustavad kartuse pimeduse, pättide, huntide, pankrannikult allakukkumise ees, trotsivad külma ja tuult. Nad on virmalisekütid.

Videosse või fotole virmaliste värvimängu talletada soovivad inimesed on justkui jahti pidavad kütid. On öid, mis toovad ihaldatud tulemuse, on öid, mis on küll paljutõotavad, kuid jahimees peab soovitud pildita koju naasma. Aga kirg ei lahtu, sisemine põlemine ebaõnnestumiste tõttu ei vaibu. Ta läheb uuesti, katsetab ja proovib, püüab vingerdavaid virmalisi, postitab pilte teistele vaatamiseks, fotod panevad vaimustusest ahhetama sajad ja sajad huvilised. Kirest seda ilu talletada ja edasi levitada kasvab ajapikku omamoodi sõltuvus.

Oma lugu räägivad 16 aastat Väätsal elanud Liina Prohhorov, Harjumaalt Järvamaa kutsehariduskeskusesse hobumajandust õpetamas käiv Malle Einaste ja Ambla vallas metsakülas elav Ain Paloson. Kõik nad kütivad hobifotograafidena virmalisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles