Lugejamäng: kas tuleb tuttav ette?

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

20. märtsil, kui Türi kuulutati taas ametlikult kevadpealinnaks ja toimus ka vääriline kevade tervitamise üritus, avati linna kultuurikeskuses põnev fotonäitus. Stendile olid üles seatud ligi paarikümne Türil, aga ka Järvamaal hästi tuntud inimese noorpõlvepildid.

Suure töö näituse koostamisel tegid kevadpealinna toimkonna liikmed Aili Avi ja Teet Reier. Reier ütles, et kuigi alguses tundus, et kõik on lihtsalt tehtav, selgus peagi, et näiteks ideest koguda näituseks pilte kindlast ajaperioodist, ei olegi võimalik. Nii olidki vaatamiseks väljas fotod, kus inimesed päris väikesed või siis juba kahekümnendates eluaastates. Vaatamata sellele tekitas väljapanek suurt elevust ja nii mõnegi tuntud inimese fotot lähedalt silmitsedes tuli päris hoolega uurida, et seal tuttavaid näojooni ära tunda. Nädalajagu üleval olnud näitust uudistanutel oli üllatusmomente palju.

Järva Teataja tegi fotode hulgast oma valiku ning ja avaldab neist kümme. Lehelugejatel on nüüd hea võimalus end proovile panna äratundmismängus ja pakkuda, millisel pildil on Margus Tiitsmaa ehk Sorge, Siret Heinaste, Mikk Dede, Kaarel Aluoja, Mirjam Dede, Jaan Pehk, Rene Viljat, Ülle Välimäe, Pipi-Liis Siemann, Ülle Tammela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles