Klaverivirtuoos mängis sisse kammersaali klaveri

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval Paide kultuurikeskuses olnud kontserdil mängis telesaate «Klassikatähed» viimase hooaja võitja Sten Heinoja esimese professionaalse pianistina kammersaali, äsja renoveeritud kontsertklaveril. Koos Heinojaga astus õhtusel kontserdil üles ka «Klassikatähtede» varasem võitja Marcel Johannes Kits tšellol. Kultuurikeskuse direktor Ülle Müller ütles, et ta ei maininud Heinojale, mille poolest on see kammersaali klaver eriline. «Professionaalse mängijana tunnetas ta aga ise, et tegemist oleks peaaegu nagu uue klaveriga,» muigas ta. Pärast kontserti tunnistas Sten Heinoja, et kultuurikeskus võib uuenenud klaveriga väga rahul olla, sest see kõlab suurepäraselt.

Ülle Müller selgitas, et kammersaal sai Estonia kontsertklaveri, mis seni oli suures saalis. «Suur saal sai omakorda renoveeritud Estonia kontsertklaveri muusika ja teatriakadeemiast,» märkis ta.

Tooliklubi liikmete ja teiste annetajate toel kogunes suure saali klaveri ennistamiseks raha sedavõrd palju, et natuke jäi seemneks ka teise klaveri uuenduseks. Puudujääva summa osas toetas ettevõtmist Paide linn,» selgitas Müller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles