Türil oodatakse tulbipäevalisi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Leo» ja Leo: tulbipäevade selleaastane staar on sort nimega «Leo». Teenekas kergejõustikutreener Leonhard Soom leidis, et on ikka uhke küll, kui omanimelist lillesorti näitusel uudistada saab ning ei pidanud paljuks lillesülemiga ka uhkelt poseerida.
«Leo» ja Leo: tulbipäevade selleaastane staar on sort nimega «Leo». Teenekas kergejõustikutreener Leonhard Soom leidis, et on ikka uhke küll, kui omanimelist lillesorti näitusel uudistada saab ning ei pidanud paljuks lillesülemiga ka uhkelt poseerida. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui türilased reede hommikul silmad lahti tegid ja aknast pilgu välja heitsid, oli põhjust ohata: «Jälle talv!». Eelmise päeva sinitaevas oli kadunud ja rohetav muru asendunud ühtlaselt valge vaibaga. Türi kultuurikeskus aga oli kevadet täis ning keskpäeval hüüti seal seitsmendad tulbipäevad avatuks.

Tulbipäevade eestvedaja Reelika Marrandi tunnistas, et ka teda ehmatas valge lumega kaetud õu, aga leidis, et tulbipäevadele tulijail ongi see hea üleminek – tuled talvest ja astud värvikirevate tulpide kevadisse maailma.

Väljapanekul saab näha poolt­sada sorti tulbiõisi nii Eesti kasvatajalt aga ka Prantsusmaalt ja Hollandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles