Fotod: Koolitants 2017 lõpetab tantsuhooaja Paides

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festival Koolitants 2017 lõpetab sel nädalavahetusel oma hooaja ning esmakordselt Koolitantsu 23-aastase ajaloo jooksul toimuvad festivali finaalkontserdid Paide kultuurikeskuses.

Jaanuaris ja veebruaris toimunud üheksateistkümnel maakondlike tantsupäevade kontsertidel valis žürii seitsmes žanris välja 113 tantsu, mis jõuavad laupäeval ja pühapäeval lavale kolme kontserdi jooksul. Laupäeval kell 15 alanud kontserdil tulid esitusele laste- ja vabatantsud, teisel kontserdil pühapäeval algusega kell 11 eesti-, vaba- ja estraaditantsud ning kolmandal kontserdil samal päeval kell 19 show- ja tänavatantsud. Laupäeval olid laval mitmed Paide rühmad ning järvalasi saab näha laval ka pühapäevastel kontsertidel.

Lisaks valitakse Paides tänavuse Koolitantsu rahvalemmik ning parim noor tantsija, kes selgub televaatajate hääletuse teel. Parima tantsija valimiseks toimub otseülekanne TV6-s pühapäeval kell 14. Finalistide hulka pääses ka Paide gümnaasiumi õpilane Samuel Ehman.

Kontserte juhivad Lotte ja Aleksandr „Sass“ Žemžurov. Tantse hindab žürii koosseisus Ruslan Stepanov, Kaie Kõrb, Nele-Liis Vaiksoo, Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg, Keiu Virro ja Riitta Aittokallio.

Koolitants on Eesti suurim iga-aastane tantsufestival, mille eesmärk on tunnustada tantsuõpetajaid, koole ja noori tantsijaid. Lisaks traditsioonilisele tantsude festivalile toimuvad Koolitantsul ka töötoad ning sealt valitud tantsijad osalevad üleriigilises Koolitantsu Kompanii lavastustes.

Koolitantsu korraldab Sihtasutus Eesti Tantsuagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles