Oisu raamatukogu kogub ajaloolisi fotosid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel sügisel täitub Retla rahvaraamatukogu seltsi asutamisest sada aastat. Sellega seoses teeb Oisu raamatukogu üleskutse ja kogub kunagisest Retla, Alliku ja Oisu raamatukogust pilte, millel on märgiline tähtsus ja mis kujutavad mõnda lugu raamatukogu tegevuse kohta.

Raamatukoguhoidjad Heli Petrovits ja Eha Marrandi selgitasid, et piltidest tehakse koopiad, mis märgistatakse, ja need tagastatakse omanikule. «Kogunenud piltidest koostame Oisu raamatukogus 2018. aasta oktoobris näituse, kui on raamatukogu eelkäija Retla rahvaraamatukogu seltsi auks juubelinädal. Võimalusel ilmub ka juubelitrükis, milles kasutatakse kogutud materjale,» selgitas Petrovits.

«Parim on, kui pildi juurde tuleb ka jutt, mis sellel on, millal on üles võetud, kes on pildil,» ütles Eha Marrandi. «Suurt huvi pakub saada Retla rahvaraamatukogu seltsi kohta mõni huvitav dokument. Seega võib raamatukogule pakkuda ka muid materjale, mis on seotud piirkonna raamatukogude ajalooga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles