Euroliidu toiduabi jõuab abivajajateni

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süda-Eesti sotsiaaltöökeskuse abiline Eneken Savi pakib toiduained kastidesse valmis, et abisaajail oleks hea kogu komplekt korraga kaasa võtta.
Süda-Eesti sotsiaaltöökeskuse abiline Eneken Savi pakib toiduained kastidesse valmis, et abisaajail oleks hea kogu komplekt korraga kaasa võtta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeile avas uksed Euroopa Liidu toidujagamispunkt Paides ja eile Türil, kust maakonna puudustkannatavate elanike nimekirja kantud inimesed saavad kätte oma kevadised abipakid.

Paidelane Vahur Kasela ütles, et on varemgi toiduabi saajate ringi kuulunud. «Mis seal salata, sellest toidust on tõesti palju abi ning üksi seda portsu süües jätkub toidupoolist päris kauaks,» sõnas ta.

Kasela ütles, et mõni toiduaine saab küll kiiremini otsa, kuid näiteks kuivainetest, õlist ja konservidest jätkub roogi valmistada mitme nädala vältel. «Siin pakis pole küll ühtegi asja, mida ma ära ei kasutaks. Muidugi ostan poest üht-teist juurde, kuid abipaki tõttu kulub poes söögile ikka vähem raha,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles