Rasvast süües tuleb tervis ja kaob liigne kehakaal

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui türilane Kersti Veeberg mõnikord lõunale ei jõua, on tal töö juures varuks LCHFi menüüsse kuuluvad avokaado, suitsupeekon, juust ja mandlid.
Kui türilane Kersti Veeberg mõnikord lõunale ei jõua, on tal töö juures varuks LCHFi menüüsse kuuluvad avokaado, suitsupeekon, juust ja mandlid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türilane Kersti Veeberg ütles kaks ja pool aastat tagasi süsivesikutele «ei» ning on sest saati söönud valdavalt rasva- ja valgurikast toitu. Nii on ta kaotanud oma kehakaalust 15 kilogrammi ning tunneb end tervema ja energilisemana kui kunagi varem.

Nii nagu enamik naisi, oli ka Türi ujulas administraatorina töötav Kersti Veeberg (53) oma elu jooksul katsetanud mitut dieeti, teinud trenni ja otsinud abi kõikvõimalikest kaalulangetajatest. «Tulemused olid enamasti ajutised, kui neid üldse oli,» sõnas ta muiates.

Rasvasöömisest kuulis Veeberg esimest korda sõbrannalt, kes mainis, et üks tema tuttav õgib rasvast toitu ja saleneb silmanähtavalt. «Ma ei uskunud, see tundus mõistusevastane,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles