Saja aasta juubeli pidustusi alustas ka tuhatkond järvalast

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adaveres asuvast Mandri-Eesti keskpunktist Päinurme kulgenud tee oli 16,3 kilomeetrit pikk, kuid matkajad ei väsinud lippe lehvitamast.
Adaveres asuvast Mandri-Eesti keskpunktist Päinurme kulgenud tee oli 16,3 kilomeetrit pikk, kuid matkajad ei väsinud lippe lehvitamast. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolm aastat kestev Eesti Vabariigi saja aasta juubeli tähistamine algas pühapäeval mööda Eestimaa ja Liivimaa kubermangu piiri kulgenud matkaga. Järvamaal olid sel puhul peod Päinurme ja Oisu rahvamajas, kuhu saabus tuhatkond matkajat ja pidulist.

Päinurmes lõppenud matk sai alguse naabrite juurest Jõgevamaalt Adaverest Mandri-Eesti keskpunktist. Sealt alustas teekonda ka peaminister Jüri Ratas koos abikaasa ja pojaga.

Matka üks korraldajaid, Ründo Mülts, ütles, et Päinurme saabus õhtuks ligi 300 inimest. Seal oli ka ainus kanuumatk, kus üks meeskond tegi läbi külma supluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles