Telesaade aitab kaht Järvamaa peret

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaol elav Helin Kind võttis julguse kokku ja kirjutas «Kodutunde» saate tegijatele soovist elutingimusi parandada. Nüüd on ta rõõmus, et saab ikka ise hakkama.
Vaol elav Helin Kind võttis julguse kokku ja kirjutas «Kodutunde» saate tegijatele soovist elutingimusi parandada. Nüüd on ta rõõmus, et saab ikka ise hakkama. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Kallis «Kodutunne»! Oleme teie saateid vaadanud aastaid, kuid pole ise julgenud abi küsida.» Nii algab kiri, mille on kirjutanud Koeru vallas Vaol elav Helin Kind.

Järgneb kirjeldus, kuidas tema ja ema koduks olevas Pärnavälja talus on võimatu aknaid avada, sest need võivad eest ära kukkuda, kuidas majas puudub pesuruum ja noor naine ei pääse iseseisvalt õuegi.

Paksude kiviseintega vanas majas olid kõrged lävepakud, aga uksed ratastoolile kitsad. Nii pidi Helin õue saamiseks ema töölt naasmist ootama. «Esikusse sain, aga sealt edasi mitte,» täpsustas Helin. Ta on tulnud ilmale enneaegsena ja tema igapäevast liikumist takistab sünnitrauma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles