Õpilaste käe all valmivad kirevad kaltsuvaibad

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vodja kooli algklasside õpilased esitlevad ligi kuuemeetrist kaltsuvaipa, kuhu nad kõik on sisse kudunud oma triibud.
Vodja kooli algklasside õpilased esitlevad ligi kuuemeetrist kaltsuvaipa, kuhu nad kõik on sisse kudunud oma triibud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kahes Järvamaa koolis pole kangasteljed pelgalt ajaloo- ja käsitöötundide näitlik õppevahend, vaid õpilased käivadki vahetundides ja pärast koolipäeva nendel kaltsuvaipu kudumas. Esimesed vaibad kaunistavad juba koolimaju.

Sel nädalal esitlesid Rocca al Mare kooli Vodja individuaalõppekeskuse lapsed äsja valminud kaltsuvaipa, mis katab esimese korruse pika koridori põrandat. Käsitööõpetaja Riina Põldvee juhendusel kahe kuuga valminud ligi kuuemeetrises vaibas on triipe igalt õpilaselt ja õpetajalt.

Teises klassis õppiv Marleen Lusmägi ütles, et tõi kudumiseks kooli tädi vanad T-särgid, lõikas need ribadeks ja sõlmis kokku. «Kududa polnud raske. Õpetaja aitas, kuid ise tuli ka tähelepanelik olla,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles