Kurgikasvataja varustab toidulauda ka värske sibulaga

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Imavere vallas Eistvere külas tegutsev kurgikasvataja Kuido Paimla rikastas tänavu värske kodumaise kurgi kõrval sortimenti ka rohelise sibulaga.

Kuido Paimla sõnas esiti, et on kaheksa aastat kevaditi vaid kurke müünud ja nüüd tahtis vaheldust, kuid tegelikult jäi sibulakasvatuses lihtsalt väikseid mugulaid üle. «Põllumajanduses tegutsedes õpid kokkuhoidlikuks kõiges. Ei raatsinud meiegi müügikõlbmatuid mugulaid ära visata, panime hoopis mulda ja tuli välja, et õigesti tegime,» selgitas ta. «Kõik roheline sibul osteti ära ja jäi veel puudugi.»

Et ostjaid kodumaise rohelise sibula hästi vastu võtsid, saab Paimla esmakatsetus järje. Tänavu kasvas rohelist sibulat 140ruutmeetrise kasvuhoone ühes väikses otsas, aga järgmisel aastal lubas Paimla anda talle ruumi rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles