E-poodlemine maapiirkondades: mida väljaspool Eesti linnasid elavad inimesed ostavad?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Maal elavad inimesed on kodutehnika ja -masinate kõrval hakanud e-poest tellima ka igasugust IT-kaupa, mis näitab maapiirkondades elevate inimeste seas olulist IT-ja internetiga seotud teemade teadvuse kasvu.

Eesti on teatavasti üks kõige kiirema internetilevikuga riike maailmas, mistõttu on siin väga hea pinnas e-kaubanduse levikuks. Kuna kiire ja kvaliteetne internet on jõudnud üha rohkem ka maapiirkondadesse, tunnevad sealsed elanikud üha suuremat huvi e-poodidest kauba tellimise vastu.

Maapiirkondadest tellimise tõusu taga on üks faktor üha kiirem ja kättesaadavam interneti levik. Eesti suurima IT- ja telekommunikatsiooniettevõtte Telia teenuste juhi Raul Murro sõnutsi on maapiirkonna inimeste vajadus kvaliteetse interneti järgi isegi suurem, sest füüsiline pood asub nende jaoks sageli kaugemal. Klientide suuremat vajadust internetiühenduse järele tõestab Murro sõnutsi ka järjepidev Telia internetiühenduse arvu kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles