Looduse poolest rikas Rassi pürib aasta külaks

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rassi külamaja esist kaunistava vanapagana kuju juures seisavad külaseltsi asutajaliikmed Kirsti Eesmäe (vasakul), Elor Ilmet ja Aleksander Leppik.
Rassi külamaja esist kaunistava vanapagana kuju juures seisavad külaseltsi asutajaliikmed Kirsti Eesmäe (vasakul), Elor Ilmet ja Aleksander Leppik. Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Kuigi Türi valla Rassi küla on 15 aasta külaks kandideeriva Eesti tegusaima küla seas rahvaarvult väikseim, siis seda rohkem on külavanema meelest neile antud looduslähedust.

Viljandi- ja Pärnumaa piiri ristumise vahetus läheduses asuva Rassi küla vanem Elor Ilmet sõnas, et üle-eestilisest konkursist osavõtust teadsid nad juba pärast maakonna aasta külaks nimetamist. «Ei täheldanud küll, et see teadmine oleks meie 32 püsielanikule mingit erilist tunnet toonud, kuid eks nüüd ole näha, mis tundega nad 6. mail külakoosolekule tulevad?,» lausus ta.

Kolmapäeval tuli Ilmetile Toompeal, kuhu kogunesid aasta küla konkursi avalöögiks kõigi 15 küla esindajad, küll väike värin sisse. «Oleme kõige väiksem küla, kuid eks tule siis kuidagi eriliselt silma jääda looduse antud rikkusega, mida meil jagub. Ole mees ja mahuta see looduseilu vaid meile küla tutvustamiseks antud kahe tunni sisse, kuid eks pärast 6. mai külakoosolekut on asi selgem,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles