Talverehvidega võib klõbistada nädala lõpuni

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevade kohta tavatult külm ja tuisune ilm mõjutab otseselt rehvivahetajate igapäevaelu. Tänavu ei saa enam rääkida ühest lühikesest, kuid töörohkest rehvivahetusajast, pigem on see laienenud mitme kuu peale.

Stik ASi Paide esinduse juhataja Heiki Pillesson kinnitas, et rehvivahetusaeg kestis neil aprilli lõpuni ja mõni aeg on kirjas ka mai alguses. Need ajad said kirja varem, kui oli selge, et politsei- ja piirivalveamet ning maanteeamet lubavad erandkorras ka mai esimesel nädalal naastrehvidega sõita. «Rehvivahetusaeg kestab tänavu tavapärasest kindlasti kauem,» lausus Pillesson. «Kui ilmad oleksid kiiremini soojemaks läinud, oleksid rehvid ka kiiremini ära vahetatud. Suuremal osal liiklejatest on arvatavasti praeguseks ajaks juba rehvid vahetatud.»

Seadus lubab suverehvidega ringi sõita 1. märtsist, kuid tänavu märtsi algusse rehvivahetajaid eriti ei jagunud. «Sel kevadel selliseid juhte küll ei olnud, kuid eelmistel aastatel on meil olnud paar klienti, kes lasid autole kiiresti suverehvid alla panna ning talvise ilma jätkudes siis need jälle talverehvide vastu vahetada,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles