Teater toob tähed taevast alla

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siim Vahur

Rakvere Teatri lavastus „Küllus” toob Järvamaale Metsiku Lääne naised ja vaatab, mis saab aastakümnete jooksul nooruseunistustest. Äsja Vene Teatri uueks kunstiliseks juhiks valitud Filipp Losi lavastatud „Küllus” jõuab Türi Kultuurikeskuses publiku ette esmaspäeval, 8. mail kell 19.

„Küllus” algab kahe noore naise, Bessi ja Maconi juhusliku kohtumisega Metsikus Läänes ühe väikelinna postimaja ees. Selgub, et mõlemad on pakkinud asjad ja sõitnud kohale samal põhjusel – et ajalehekuulutuse kaudu leitud meestega abielluda. Neil on unistused paigast, kus alustada oma elu ja saada õnnelikuks. Saatus naisi ei hellita ning nende eluteele satub aina enam muresid ja takistusi.

“Külluse” tegevus leiab aset 25 aasta jooksul, räägib sõprusest, armastusest, reetmisest ja andestusest. Filipp Losi jaoks on Metsik Lääs vaid taust, sest oma olemuselt ei ole inimesed muutunud. Teatrikriitik Veiko Märka võtab lavastuse kokku nii: „Kõik on lihtne, aus ja võimas.”

Filmilikus vesternis mängivad Anneli Rahkema, Ülle Lichtfeldt, Margus Grosnõi, Tarvo Sõmer ja Eduard Salmistu, muusikat teeb otse laval Elmar Sats.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles