Tuletoojad tulevad kultuurihiiest Türile jalgratastega

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järvamaa laulu- ja tantsupeo tuli süüdatakse 25. mail kell 19 Vargamäel kultuurihiies. Maakonna laulu- ja tantsupeo projektijuhi Meelis Välimäe sõnas, et sinna on oodatud kõigi omavalitsuste esindused ja kõik huvilised.

„Omavalitsustel palume kaasa võtta laterna, milles nad saavad peotule viia oma koduvalda-linna. 26. mail korraldavad kõik omavalitsused ise tuleteekonna jalgratastega  läbi oma valla kuni sihtpunkti Türil. Kuna rongkäigu kujunduses on sel aastal jalgrattad, siis sai tänavu ka tuleteekond jalgratastega seotud,“ selgitas Välimäe.

Tuli peaks jõudma Türi kultuurikeskuse juurde reedel, 26. mail kella 20 ja 20.30 vahel. Seal toimub omavalitsuste esinduste tervitamine ja tulede ühendamine. „Türile ei pea tuled jõudma koos ja korraga, pigem oleks vahva, kui tuled jõuaksid kohale eraldi. Kui teekonnad kattuvad, siis võiks naaberomavalitsusega kokku leppida ja mingi osa koos sõita,“ selgitas Välimäe. „Kindlasti peab olema tuletoojate liiklusohutus tagatud ehk siis helkurvestid, kiivrid. Vajadusel võib ka üks saateauto olla. Liikluses peavad tuletoojad olema ka ise liikluskuulekad ja jälgima, et kõik oleks ohutu.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles