Talupere kasvatab jahimeestele faasaneid

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Maarja Koivuoja võttis faasanid kauni sulestiku ja uhke oleku pärast, tahab ta neid ärieesmärgil müüa nii jahimeestele kui ka restoranidele.
Kuigi Maarja Koivuoja võttis faasanid kauni sulestiku ja uhke oleku pärast, tahab ta neid ärieesmärgil müüa nii jahimeestele kui ka restoranidele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi vallas metsade keskel asuva Mäeotsa talu pererahvas ostis sajapealisse linnukarja faasanid, et esimestena maakonnas pakkuda neid nii jahiturismi edendajatele kui ka delikatessroaks.

Kodumaa sünnipäevaks sajas värvitoonis munevate kanade aretuse sooviga tuntuks saanud Mäeotsa perenaine Maarja Koivuoja tahtis oma sajapealisse linnukarja faasaneid juba ammu. 48 liigi seast just Euroopa jahifaasaneid, kes olid jäänud talle silma aastaid tagasi Soomes elades. Seal jalutavad nad looduses vabalt ringi.

Pelglikud linnud kohanesid hästi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles