Kooliuuendused hirmutavad Paide gümnasiste

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide kahe gümnaasiumi õpilastega tulevase riigigümnaasiumi üle arutlenud linnapea Siret Pihelgas sai tunda õpilaste ja õpetajate pahameelt lähiaastail ette võetava kooliuuenduste üle. Eeskätt häirib asjaosalisi asjaolu, et kõik otsused on juba tehtud ja muuta neid ei saa.

Selle vastu, et Paidesse riigigümnaasium tulema peab, ei vaielnud keegi. Küll ei meeldi õpilastele vahepealne asumisaeg Lai 33s, kus tegutsevad praegu täiskasvanute keskkool, Järvamaa keskraamatukogu, avatud noortekeskus ja huvikeskus.

Paide gümnaasiumi IX klassi õpilane Rauno Uusleer tunnistas, et talle ei meeldi jääda ilma oma kooli tundest, millega ta on üheksa aastat harjunud. «Ma ei näe põhjust, miks peab riigigümnaasium minema asenduspinnale täiskasvanute kooli juurde. Põhjendus, et põhikool ei tohi olla riigigümnaasiumiga ühel pinnal, aga täiskasvanute keskkool, kus on ka tegelikult põhikooliklassid, tohib, tundub mulle ebaloogiline,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles