Noorkotkad käisid koos kodutütardega kevadmatkal

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pea 40 kilomeetrise õppematka käigus õpiti kaarti ja kompassi tundma, sõlmi tegema ning aidati ka Väätsa rabas laudteed ehitada.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigert sõnas, et 5.-6. mail toimunud matka eesmärgiks oli õpetada osalejatele kaardi ja kompassi tundmist, sobiva marsruudi valikut ja seda kuidas matkale minnes ennast sobivalt riidesse panna. Lisaks said kõik osalejad instruktorite abiga õppida, kuidas erinevaid sõlmi tehakse. „Õppematka käigus läbisime ühe päevaga pea 20 kilomeetrise trassi,“ lausus ta.

Matkale andsid Piigerti hinnangul lisaväärtust ka vahvad vahepeatused nagu näiteks: Väätsa raba laudtee ehitamise talgutel osalemine, kodutütarde koostatud täherägastiku ülesande lahendamine ja katelokkidega lõunatoidu valmistamine. „Rääkimata siis veel matkarajal aset leidnud vahvatest vahejuhtumitest nagu kraavi ületamisel vette plärtsatamine ja märja raba läbimine,“ lausus ta.

Piigert tänab korraldajaid, kuid eriliselt Väätsa valda, kes toetas noori spordihoones ööbimisvõimaluse pakkumisega. „Tänud ka Paide üksikkompanii pealik Vallo Tammele, kes lahkesti oma teadmisi noortele jagama oli tulnud,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles