Endla teater tuleb lavastusega Paidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mats Õun

17. mail etendub Paide Kultuurikeskuses Endla lavastus „Minu vana daam“, kus mängivad Egon Nuter, Lii Tedre ja Carmen Mikiver. 

Egon Nuter nimetab Endlas tehtud rolli keeruliseks, aga nauditavaks väljakutseks. “See on väärt lugu, millega oli tükk pusimist. Kergelt see kätte ei tulnud,” kommenteerib Nuter. „Kui aga mingi resultaadi saavutad, siis on tunne, et oled millegagi hakkama saanud,“ jätkab Nuter.

Lavastuses räägitakse lugu eluga ummikusse jooksnud keskealine Mathiasest (Egon Nuter), kes lendab viimaste säästude eest New Yorgist Pariisi, et müüa isalt päranduseks saadud luksuslik korter. Kohale jõudes avastab mees oma suureks nördimuseks, et korter on viager – kinkekomplekti kuulub ka igakuist tasumist vajav 2400-eurone kommunaalmakse ning korteris elav vanaproua (Lii Tedre) ja tema vaenulik tütar (Carmen Mikiver). Olude sunnil korterinaabriteks saanud kolmikul on üksteiselt nii mõndagi õppida, et minevikuga lepitust teha ning lootusrikkamalt tulevikku vaadata.

Endla teatri tragikomöödia „Minu vana daam“ autoriks on Israel Horovitz, tõlkijaks Anne Lange, lavastajaks Enn Keerd, kunstnikuks Marion Undusk, valguskunstnikuks Margus Vaigur ning muusikaliseks kujundajaks Janek Vlassov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles