Kes on Paide kalleim volinik?

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Põder
Geir Põder Foto: Erakogu

Tänavune, valimisaasta on mitmes mõttes uudne ja omanäoline. Seda suuresti just haldusreformi, tekkivate omavalitsuste, valimisnimekirjade ja ennustamatute valimistulemuste tõttu.

Geir Põder

Reformierakonna Paide piirkonna juhatuse liige

Valimisaastale kohaselt on hakanud õitsema majandus. Näeme, et valmivad teed, uued parginurgad, keskväljak ja nii mõnigi pisem asi, mis kõik kindlasti punarohelise lindi lõikamisega avatakse. Seda just nimelt aastal 2017, sest sügisel on vaja valimissedelitele hääli ning teha midagi valitsemisperioodile eelnevatel aastatel oleks ju strateegiliselt vale.

Strateegiliselt vale oleks praegusel linnavõimul ka lasta tekkida ohul, kus ühe enam häälega koalitsioon laguneks. Aga mis hoiab lonkavat meeskonda teel? Eks ikka ravimid, mida tavakeeli nimetatakse rahaks ja ametipositsiooniks.

Koalitsioonivolinikud on neid ravimeid hoogsalt tarbimas – mõni vähem, teine rohkem. Eriti stabiilselt ja pingsalt manustatakse seda valuutat meie volikogu vanimale liikmele – Jaak Salmarile. Mees paistab vajavat palju turgutust, et kümne meeskonnaliikmega ühes paadis aerutada.

Seda iseloomustab Paide dokumendiregistrist nähtuv, mille järgi on käesoleval valitsemisajal sõlmitud linnavolinik Jaak Salmariga seitse töövõtulepingut.

Kas tegemist on kaudselt väljapressimise või järjekordse pideva tänuavaldusega, et samal ajal kindlustada koalitsiooni püsimine sügiseste valimisteni, jäägu kõigile mõtlemiseks.

Samasugust asjaajamise mustrit oleme näinud varemgi, kui kestvate ovatsioonide saatel määrati Paide Haldusele uus juht. Mõlemat teguviisi iseloomustab põnev ühine parameeter. Kalleimate kuluartiklite alla kvalifitseeruvad mehed ei kuulu kumbki linnas võimul olevasse Keskerakonda ega Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda, ent nad naudivad suurimaid hüvesid.

Kõigil teistel võimul olevatel volinikel on jäänud viis kuud, et manustada samu või veel kangemaid niinimetatud ravimeid – saab ju iga võimukoalitsiooni liige olla samanimelise orkestri dirigent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles