Elutööpreemia läheb Ada Nõmmkülale

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal pani Ada Nõmmküla nurgakivi Imavere sotsiaalmajale. Sotsiaalmaja ehitamise valisid maakonna elanikud ka Järvamaa aasta teoks.
2011. aastal pani Ada Nõmmküla nurgakivi Imavere sotsiaalmajale. Sotsiaalmaja ehitamise valisid maakonna elanikud ka Järvamaa aasta teoks. Foto: Andrus Eesmaa

Järvamaa omavalitsuste liit annab maakonna laulu- ja tantsupeol elutööpreemia Ada Nõmmkülale, kes on oma pikaajalise ja mitmekülgse tegevusega aidanud suurendada nii Imavere kui kogu Järvamaa tuntust.

Ada Nõmmküla alustas oma tööelu Imaveres, algul Imavere raamatukogus, kuid valdade taastamise järel sai temast Imavere valla sotsiaalnõunik, esimene  Järvamaal.

Ada Nõmmküla meenutas, et uue töökoha loomine oli proovikivi, millesse polnud usku isegi maakonna keskuses, kaheldi, kas seda töökohta vaja on. «Kolhoosi reorganiseerimise järel jäi tööta palju inimesi, kes nüüd tulid minu kui sotsiaaltöötaja käest nõu küsima, ega neid ole valesti lahti lastud,» selgitas ta. «Inimesed ei teadnud, mis saab edasi. Sundus tööle minna oli kadunud. Vaba valik tõi kaasa töötuse, sest kõiki polnud enam tööle vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles