JOL kogub ideid järgmise aasta maakonnapeo jaoks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa omavalitsuste liit kuulutab välja Järvamaa 2018. aasta laulu- ja tantsupeo ideekavandite konkursi. Ideekavandeid oodatakse hiljemalt 3. juuliks.

Paides toimuva Järvamaa 2018. aasta laulu- ja tantsupeo kunstiliseks teostamiseks on oodatud ideekavandid peo sisu ja vormi kohta. Ideekavand tuleb esitada kirjalikult vabas vormis, mis kirjeldab Järvamaa 2018. aasta laulu- ja tantsupeo programmi (kuni kaks A4 lehte).

Ideekavandis peavad olema toodud järgmised põhimõtted:

*peo repertuaari põhimõtted ja esialgne (näidis)repertuaar,

*kooride, tantsurühmade ja puhkpilliorkestrite kaasamise viis ja maht,

*programmi kunstiline terviklikkus,

*kujunduse lähtealused,

*esitatav materjal peab olema vajadusel kättesaadav ka elektrooniliselt.

Kavandeid hindab JOL-i kultuuri- ja spordikomisjon ning kaasab ka valdkonna spetsialiste.

Parimaks tunnistatud idee autoriga peetakse läbirääkimised peo kunstiliseks teostamiseks. Ideekavandi autor peab olema valmis oma idee kooskõlastamiseks ja tasakaalustamiseks lähtudes tegelikest võimalustest. Idee peab olema Järvamaa tingimustes reaalselt teostatav. Parima ideekavandi esitajaga võidakse sõlmida leping idee teostamiseks.

Preemiafondi suurus on 250 eurot. JOLil on õigus jätta parima ideekavandi preemia välja andmata ja jagada preemiafond ergutuspreemiateks. JOLil on õigus konkursile esitatud töid kasutada ka osaliselt. Osalejad loovutavad oma tööde konkursile esitamisega autori varalised õigused JOLile.

Ideekavand esitada märgusõnaga „Järvamaa laulu- ja tantsupidu 2018” Järvamaa Omavalitsuste Liitu aadressile Rüütli 25, Paide, hiljemalt 3.07.2017 kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles