Motokrossi MM-sarja korraldaja kiitis suvel juunioride MMi võõrustavat Lange motokeskust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kegumsis sõidetud motokrossi MM-etapi ajal esitleti kohapeal olnud meediale tänavusi juunioride motokrossi maailmameistrivõistlusi, mis toimuvad 29.-30. juulil Tartu külje all, Haaslava vallas asuvas Lange motokeskuses. Esitlusel osalesid motokrossi MM-sarja promootorifirma Youthstream asepresident David Luongo, juunioride MM'i peakorraldaja Lauri Roosiorg ja kolm varasemat juunioride maailmameistrit: Tanel Leok (2000, 2001), Pauls Jonass (2011, 2013) ja Jago Geerts (2016).

29.-30. juulil Lange motokeskuses peetavatel juunioride motokrossi maailmameistrivõistlustel osaleb noori sõitjaid rohkem kui 30 riigist. Võistlusklassideks on 65cc, 85cc ja 125cc. Selline võistlus on Eesti motospordi jaoks väga oluline, kuivõrd on võimalus ennast tõestada heade korraldajatena ja Eesti sõitjad saavad maailma tippudega rinda pista oma kodurajal. Samuti ootab suvist võistlust suure huviga ka motokrossi MM-sarja promootor Youthstream.

„Meil on väga hea meel, et juunioride MM-sari toimub uues riigis ja uuel rajal. Korraldajad on teinud palju tööd rajaga ja meie hinnangul on tegu väga hea raja ja keskusega, kus juunioride maailmameistrivõistlusi korraldada,“ rääkis pressikonverentsil David Luongo.

Kõik kolm maailmameistrit kinnitasid, et juunioride maailmameistritiitel on nende karjääris väga olulisel kohal, avades uksi ja luues võimalusi. See on üks võistlus, kus peab kõik välja tulema, et tulla maailmameistriks ja seda võistlust jälgivad väga paljud tänaste tiimide esindajad.

Lange motokeskuse avavõistlus 2012. aastal oli on heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad, millega koguti raha läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks. Motokrossi juunioride maailmameistrivõistlustega kutsutakse taas sellisel moel heategevusliku raha kogumine ellu ja kogu sündmuse tulud lähevad läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks. Seda toetab ka kohapeal toimuv oksjon, kus läheb müüki tänaste motokrossi staaride ja ka värskete juunioride maailmameistrivõistluste sõiduvarustus.

Juunioride motokrossi maailmameistrivõistlustel on eestlased läbi aastate näidanud suurepäraseid tulemusi. Tanel Leok, kes on meie edukaim sõitja motokrossi MM-sarjas, on tulnud juunioride maailmameistriks kahel järjestikulisel aastal, 2000 (85cc) ja 2001 (125cc). Gert Krestinov on tulnud aastatel 2004 (85 cc) ja 2006 (125 cc) MM'il hõbedale ja möödunud aastal tuli Meico Vettik 85cc klassis juunioride maailmameistrivõistlustel samuti hõbedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles