Juubelikink saab üha värve juurde

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On sarnane küll: kunstnik Andres Pleesi töö tulemusena ilmestab vana alajaama seina vaade, kus kujutatud Väike-Aia ja Kitsa tänava ristumiskohta, näha on tuttavat muusikakooli maja ning taamal Vallitorni.
On sarnane küll: kunstnik Andres Pleesi töö tulemusena ilmestab vana alajaama seina vaade, kus kujutatud Väike-Aia ja Kitsa tänava ristumiskohta, näha on tuttavat muusikakooli maja ning taamal Vallitorni. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kevad pole just soosinud ettevõtmist, millega Järvamaa soovib kunstnike kaasabil luua Eesti Vabariigi juubeliperioodi jooksul avalikku ruumi sada kunstiteost, ometi on viimasel nädalal Paides juba üks hoone omandamas uut ilmet ja linnapilti lisandub värve.

Kunstnik Andres Pleesi on Paides käsile võtnud Arvo Pärdi muusikaaia läheduses asuva alajaamahoone, mis eelmisel nädalal sai aluskrundi ning juba ka esimesed joonistused on seal näha.

Pildil on kujutatud Väike-Aia ja Kitsa tänava ristumiskohta ning taamal kõrgumas Vallitorni. Veel on pildil näha poissi, kes kitarrikotti kandes muusikakooli poole astub, koer kõrval saatmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles