Plaanid muutusid: Tolli metsa asemel tuleb kettagolfipark Kõrgessaarde

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eelmine aasta tegi Türi Spordiklubide Liit kaasava eelarve konkursi raames projekti rajada Türile Tolli metsa discgolfi rada. Rahvahääletusel sai see idee 53 häälega teise koha, millega eraldati raha raja ehituseks. Plaan oli rada valmis teha 2017. aasta kevadel, et suvel saaks vallarahvas kettagolfis kätt harjutada.

Spordiklubide liidu tegevjuht Tanel Viljat selgitas, et vahepeal tulid erinevad uudised, et Tolli metsa tuleb veel lisaks välijõusaal, millest projekti esitlemise ajal Türi Spordiklubide Liit ei olnud teadlik, peeti erinevate organisatsioonide ja vallainimestega nõu, et äkki oleks siiski parem asukoht discgolfi raja ehituseks Türi Kõrgessaare mets.

"Miks siis just Kõrgessaares parem oleks discgolfi mängida? Esiteks on seal mitmekülgsem maastik. Seal kulgeks rada natukene mägisemal maastikul ja seega oleks rada huvitavam. Tolli metsas oleks kõik tasasel pinnal. Samuti ei häiriks Kõrgessaares discgolfi mängijad kedagi. Kuna kettad võivad lennata ligi 100km/h, siis võib siiski osutuda ohtlikuks Tolli metsa terviseradade äärde see rada ehitada. Lisaks on Kõrgessaares värskelt avatud Türi elamuspark ja koos discgolfirajaga moodustaks see sportliku vabaajaveetmise kompleksi. Elamuspargi hoones saaks kohapeal ka mängukettaid osta või laenutada. Tolli metsas selline võimalus puuduks, Siin kohal mainiks ära, et discgolfi rada jääb tasuta avatuks kõigile soovijatele ning ei kajastu Türi elamuspargi hinnakirjas."

Seega neid argumente, miks just Kõrgessaares oleks rada parem on Viljati sõnul palju. Kui kellegil on asukoha muutmise vastu midagi või tahaks avaldada oma arvamust, et Tolli metsas oleks see siiski parem, palutakse ühendust võtta Türi Spordiklubide Liidu meiliaadressil: tyrispordiklubi@gmail.com või telefonil 5041987. Kui 21. maiks ei ole vallarahva poolt muutuse vastu pretensioone tulnud, alustatakse raja ehitusega Kõrgessaares. Rada loodetakse avada juunis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles