Järva-Jaanis püstitatakse mitteametlik discgolfi maailmarekord

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

20. mail toimub Järva-Jaanis discgolfi võistlus, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Selleks päevaks seatakse üles 100 korviga discgolfi rada ja see läbitakse ühe päevaga. 

Korraldaja Arto Saar andis teada, et tegemist on esimese omataolise discgolfimaratoniga ning nii pikka rada pole teadaolevalt maailmas veel tehtud. Järva-Jaani discgolfi klubi eestvedamisel toimuvale võistlusele on kirja pannud ennast üle 250 võistleja, mis on samuti rekordiline. Võistlus algab hommikul kell 7.00 ning esimesed visked tehakse 8.00. Võistluste lõppu ennustame õhtul kell 21.00 paiku.

Võisteldakse kolmes klassis. Mehed kahes reitinguklassis ning naised ühes.

Võistlus kulmineerub eriauhinna võistlusega, mille peaauhinnaks on tünnisaun. Kõikide lõpetajate vahel loositakse välja kümme õnnelikku, kes võistlevad nn jooneviskes ning kes kõige kaugemale jõuab, läheb koju tuliuue Arctic Finland House saunaga.

Eesti Vabariigi suure juubeli tähistamine kestab läbi kolme aasta ja ka see võistlus on mõeldud traditsioonina jätkuma maikuu kolmandal laupäeval vähemalt kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles