Ideaalne jahikoer väärib näitamist

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Pärtel-Beljajev tunneb oma Saksa jahiterjerite Nirgi  (vasakul) ja Zetta üle uhkust nii jahil käies kui ka näitustel.
Aili Pärtel-Beljajev tunneb oma Saksa jahiterjerite Nirgi (vasakul) ja Zetta üle uhkust nii jahil käies kui ka näitustel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui jahikoera juures saavad kokku töökus, tarkus ja ilu, siis on jahimehel põhjust rõõmustada. Sellist koera pole häbiasi teistelegi näidata ja just seda täna üle Eesti kokku tulnud jahimehed Säreveres teevadki.

Paljude teiste seas astuvad Säreveres hindajate ette Kaalepi jahimehe Igor Homini Jämtlandi põdrakoer Jämsu ja Vene-Euroopa laika Altai. Mõlemad on isased. «Jämsu on alles aastane ja Altai kolmene. Nad käivad minuga sageli metsas kaasas ja on mitmel moel oma töökust tõendanud,» ütles Homin.

Ehkki Jämsul pole tööomadused veel päris välja kujunenud, pole ta peremehe silmis ka lihtsalt pudrulõug. «Midagi temas kindlasti on, aga kui tugevalt, saan näha edaspidi. Jämtlandide tööomadused võivad välja kujuneda kolm aastat,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles