Emad jagavad rõivaid käest kätte

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilasel Helit Seljamaal (vasakul) jäi poja rõivaid üle ja Roosna-Allikul viiendat korda emaks saaval Marje Männil läheb neid just tarvis.
Türilasel Helit Seljamaal (vasakul) jäi poja rõivaid üle ja Roosna-Allikul viiendat korda emaks saaval Marje Männil läheb neid just tarvis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui ühel on üle, siis leidub kuskil keegi, kellel on puudu. Nii mõtles türilane Helit Seljamaa, kui poja väikseks jäänud rõivastele uut omanikku otsis. Leidiski viiendat last ootava naise Roosna-Allikult, kes saab abistajatelt rõivaid ka üheksa-aastastele kaksikutele.

Helit Seljamaa on oma kolme ja poole aastasele pojale väikseks jäänud rõivaid ära andnud ennegi, kuid väiksemates kogustes ja tuttavatele. Nüüd kogunes neid kappide kevadise suurpuhastusega neli parajalt suurt kastitäit ja ta otsustas pakkuda neid esimest korda heategevusena avalikult. «Tahtsin need ise kellelegi anda, ei tahtnud viia taaskasutuskeskusse, kus neid müües hakatakse raha tegema,» põhjendas ta.

Olles esimest korda valmis andma rõivaid võhivõõrale, oli Seljamaal ainuke tingimus, et abi jääks kogukonda. «Mitte selle pärast, et riideid nägema peaksin hakkama, vaid lihtsalt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles