Sõdurid korraldasid õpilastele relva- ja tehnikanäituse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile hommikul võis Paide ühisgümnaasiumi esisel väljakul näha kümneid ja kümneid vormis võitlejaid, mitut suurt veo- ja paari maastikumasinat. Toetuse väejuhatuse logistikapataljon korraldas õpilastele relva- ja tehnikanäituse.

Kuigi esmalt õpilased justkui pelgasid tehnika ja sõduritega tutvust teha, käis loetud minutid hiljem kaitseväelaste ümber paras möll, uuriti relvi ja turniti autodel. Kui ühel hetkel kell pika vahetunni lõppu tähistas, ei tahtnud osal poistel tundidesse minekust suurt midagi välja tulla, sest väljas oli  põnevam. Nad läksid tundi alles siis, kui õpetaja oli lahti tehtud klassiaknast hüüdnud: «Poisid, tulge tundi!»

Logistikapataljoni kaplan leitnant Mihkel Madalvee ütles, et näitusele on valitud tehnikat ennekõike masinate kaalu järgi. Kartuses, et kooliesine asfaltplats ei pea vastu, siis väga suuri ja raskeid masinad seal ka ei näinud. «Püüdsime mõistatada, mis võiks lastele huvi pakkuda, ja leidsime, et kui saab autost läbi ronida, sõdurit näha ja relvi uudistada, on kõik juba päris hästi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles