Jahikoerte näitus tõi kokku kireva seltskonna

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Säreveres Eesti jahikoerte tõuühingu korraldatud jahikoerte erinäitusel näitas oma välist vastavust tõuomadustele üle 300 jahikoera Eestist, Soomest ja Lätist.

Näituse üks korraldajaid, Aili Pärtel-Beljajev, sõnas, et ilm oli suurepärane ning peaaegu kõik eelnevalt kirja saanud koerad tulid kohale end kohtunikele näitama. «Rõõmsad olid nii koerte omanikud kui ka loomad. Koertel oli kindlasti põnev omavahel tutvust teha ja uudistada tavapärasest erinevat keskkonda,» lausus ta.

Pildile jäänud 13kuune Vene hurt Edoras või Edik, nagu perenaine Lemmi Kann teda kutsub, osutus oma tõu parimaks juunioriks ja päeva lõpuks ka tõuklassi võitjaks. Lemmi Kann jäi näitusega rahule ja kiitis Edikut suurepärase soorituse eest. Näituse peaauhinna võitis sedapuhku Afganistani hurt Al Khabara Let Me Be Your Sensation. Teiseks jäi Iiri punane setter, kolmas oli Saksa lühikarvaline linnukoer ja kolmas Ida-Siberi laika.

Hästi läks ka Järvamaa jahikoertel. Aili Pärtel-Beljajevi Saksa jahiterjer Zetta oli oma tõuklassi parim juunior. Allar Peterkopi Jämtlandi koer Donna tuli oma tõuklassi parimaks kutsikaks ning Igor Homini Jämsu oli oma tõuklassi juunioride isaste (vastassugupoole) parim.

Kalle Grünthali hall Norra põdrakoer Simmu oli oma tõuklassi väärikas veteranide võitja. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles