Profiratturid tuhisevad läbi Järvamaa

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: TARTU GRAND PRIX : TARTU, EESTI, 30MAY15 - 
Tour of Estonia.
Tartu Grand Prix grupis
TRT03: TARTU GRAND PRIX : TARTU, EESTI, 30MAY15 - Tour of Estonia. Tartu Grand Prix grupis Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavu 16. korda toimuv rattafestival Estonian Cycling Weekend (ECW) leiab sel aastal aset 26.-28. maini. Lisaks profiratturite võidukihutamisele ehk Tour of Estoniale ja 36. Tartu Rattarallile leiab selleaastasest ECW-i programmist ka täiesti uue ürituse.

 

Nagu viimastel aastatel tavaks saanud, siis avab ECW-i Tour of Estonia reedene avaetapp Tallinn-Tartu GP.

Umbes sadakond profiratturit alustavad 26. mai hommikul Ülemiste hotelli juurest Tartu suunas 211 km pikkust teekonda. Selleaastane marsruut on eelmisest aastast 21 km võrra pikem ja profiililt raskem. „Tänu Emumäele on Tallinn-Tartu GP-l esimest korda ka natuke tõsisem mäefiniš. Teine oluline muudatus on uus, ligi viiekilomeetrine kruusalõik, mis lisab vürtsi just sõidu taktikalisele poolele,“ kommenteeris võistluse direktor Indrek Kelk.

Olgu öeldud, et Tallinnast Tartusse sõidetakse, nagu ikka, läbi Järvamaal. Marsruut kulgeb sellisel teekonnal: Tallinn-Aravete-Albu-Järva-Jaani-Sadala-Laiuse-Palamuse-Luua-Lähte-Tartu. Eeldusel, et ratturid sõidavad võistlusmaa esimeses otsas keskmise kiirusega 44 km/h on esimene vahefiniš planeeritud ca kl 12.30 Järva-Jaani.

Tour of Estonia võitja selgub laupäeval, 27. mail, kui sõidetakse vaatemänguline Tartu GP otse linna südames. Tartu GP ring on sama, mis eelmisel aastal (9,6 km), kuid mulluse 15 asemel sõidetakse sel aastal kolm ringi enam. 172,8 km pikkuse etapi pärliteks on taaskord Vanemuise ja Jakobi tõusud. 

Esmakordselt on rattanädalavahetuse programmis populaarne jalgratturite ühissõit Tour d’ÖÖ. Orienteeruvalt pooleteisetunnine retk saab alguse reedel, 26. mail kell 21 Tartus, Turu tänavalt. Üritus on ilma registreerimiseta ja osalemistasuta. Meeleolukat õhtut rattasadulas on Tartu tänavatele veetma oodata umbes tuhatkond rattasõpra.

Rattafestivali kulminatsiooniks on Ida-Euroopa suurim maanteeratturite võidusõit ehk 36. Tartu Rattaralli. Laupäeval, 27. mail peetavatele Rattaralli lasteüritustele on oodata kuni 4000 last ning päev hiljem peetavate põhidistantside (135 ja 62 km) stardijoonele ligikaudu 3500 ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles