Umbrohufestivalil õilmitseb nurmenukk

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval saab Koigi umbrohufestivalil maitsa nurmenukust valmistatud hõrgutisi ning osta köögiviljaistikute ja lilletaimede kõrval ka metsikuid aia- ja toidutaimi.

See, et neljas Koigi umbrohufestival keskendub nurmenukule, on umbrohufestivali ühe korraldaja, Kaie Altmetsa selgitusel tingitud üle Eesti tuntud umbrohutoitude kuningannast taimetark Kristi Lehtlast.  «Umbrohtude kasutusest toidulaual kõnelema tulev kannikeste austaja Kristi soovitas vahelduseks pühenduda mõnele õielisele. Et mai teises pooles toimuva festivali ajal on loodusest võtta nurmenukke, siis nii see kaunis õieline tänavu festivalil troonibki,» lausus ta.

Kevadel kättesaadavatest toidutaimedest valmistatud toite pakuvad maitsta nii kooliõpilased kui ka kodukokad.  Altmets lubas, et maitseelamused on meeldejäävad, tema on saanud mitut prooviks tehtud toitu juba mekkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles