Vanatehnika varjupaigas kestis muuseumiöö hommikuni

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö Paides
Muuseumiöö Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal asuvatesse muuseumitesse leidis muuseumiööl tee ligi 1500 inimest. Paljude muuseumite jaoks oli külastajaid varasemaga võrreldes rohkem. Vanatehnika varjupaigast lahkusid viimased külastajad alles hommikul.

Kõige enam külastajaid oli Järvamaa muuseumis ja ajakeskuses Wittenstein. Muuseumi teadusjuht Ründo Mülts ütles, et kahe maja peale kokku tuli külastajate arvuks 380, mis jagunes enam-vähem pooleks. „Meil oli programm nii seatud, et kui Lembitu pargis tegevused lõppesid, siis vallitornis algasid,“ täpsustas ta. Huvi oli nii suur, et esimesed külastajad olid muuseumis kohal juba pool tundi enne muuseumiöö algust.

Mültsi rõõmustas väga, et palju oli tulnud lastega peresid ning lapsed mängisid õhinal nii puldiautode kui ka arvuti-ja telekamängudega, mis olid neist endist vanemad. „Meil oli Windosws95 ja mustvalge sülearvuti,“ tõi Mülts näite. „Kristjan Kirspuu erakogust on aga muuseumis sügiseni vaadata arvuti, mille taga töötas ja võib-olla ka mängis Evelin Ilves,“ lisas Mülts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles