Türi ettevõtja toodab suitsulaastu üle riigipiiri

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogu Eesti ja suurem osa Skandinaaviastki grillib suitsulaastudega, mida Türil tegutsev ettevõte Hansa Hake valmistab mitmes vormis alates peenikesest mannalaadsest tootest kuni ketaste ja plankudeni.

Türi vallavolikogu esimees Andrus Eensoo on  ettevõtjana tootnud suitsulaastu juba üle kümne aasta. Algul ehitusettevõtte Turgel Grupp kõrvalt ja väikeses mahus ainult lihatööstustele.

Kui kaheksa aastat tagasi lõppes ehitustegevus ettevõtte müügiga, pühendus Eensoo suitsulaastu tootmisele ja lõi ettevõtte Hansa Hake. «Alustasime ka väikepakendis tootmist ja kohe turustustegevust Soomes jaemüügiturul, sest kui Eestis on grillimiskunst algjärgus, siis mujal maailmas väga arenenud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles