Järva naiskodukaitsjad hoiavad sisekaitseakadeemia rännakul lippu kõrgel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevast homseni toimub sisekaitseakadeemia 25. aastapäevaretk Tallinnast Kase tänavalt Väike-Maarja päästekooli õppeväljakuni. Retkelised peavad kolme päeva ja pea 100 km jooksul läbima erinevaid kontrollpunkte, kus pannakse proovile osalejate ellujäämisoskused, teadmised sisejulgeolekust ja seiklusjanu.

 
 

Teiste seas panevad end justiitskolledži naiskonnas proovile ka Naiskodukaitse Järva ringkonna matkahuvilised naiskodukaitsjad Kristlin Kõrgesaar ja Siret Niinepuu.

Sisekaitseakadeemia kommunikatsioonispetsialist Tiit Tamberg selgitas, et aastapäevaretke teevad kaasa viis nelja- kuni kuueliikmelist võistkonda ning justiitskolledži naiskond on matka senise käigu jooksul end väga heast küljest näidanud.

Sisejulgeolekukadettide ja -töötajate rännakuseiklus kulges pikalt ka Järvamaa pinnal. Kui eile läbiti umbes 50 km, siis täna on sammumist veidi vähem. Kontrollpunkte, kus nii oma erialased teadmisi kui ka füüsilist vastupidavust näidata, on kokku 14. Ülesannete nimekirjast ei puudu näiteks ka takistusraja läbimine.

Finišipunkt peaks esimestele kiiretele paistma homme lõunast.

Uuri lisa ka siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles