Tippjalgratturite kolonn tuhiseb Järvamaalt läbi

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäev, 25. aprillil sõidetakse Pärnus juba 50. siinne tänavasõit. Mullu võetud pildil kihutab Pärnus Jaan Kirsipuu, viimasel aastakümnel Eestile enim kuulsust toonud rattur.
Laupäev, 25. aprillil sõidetakse Pärnus juba 50. siinne tänavasõit. Mullu võetud pildil kihutab Pärnus Jaan Kirsipuu, viimasel aastakümnel Eestile enim kuulsust toonud rattur. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reedel stardib Tallinnast jalgrattatuur «Tour de Estonia».

Umbes sadakond profiratturit alustavad 26. mai hommikul Ülemiste hotelli juurest Tartu suunas 211 km pikkust teekonda. Selleaastane marsruut on eelmisest aastast 21 km võrra pikem ja profiililt raskem. „Tänu Emumäele on Tallinn-Tartu GP-l esimest korda ka natuke tõsisem mäefiniš. Teine oluline muudatus on uus, ligi viiekilomeetrine kruusalõik, mis lisab vürtsi just sõidu taktikalisele poolele,“ kommenteeris võistluse direktor Indrek Kelk.

Olgu öeldud, et Tallinnast Tartusse sõidetakse, nagu ikka, läbi Järvamaal. Marsruut kulgeb sellisel teekonnal: Tallinn-Aravete-Albu-Järva-Jaani-Sadala-Laiuse-Palamuse-Luua-Lähte-Tartu. Eeldusel, et ratturid sõidavad võistlusmaa esimeses otsas keskmise kiirusega 44 km/h on esimene vahefiniš planeeritud ca kl 12.30 Järva-Jaani.

Ratturitele turvalisuse tagamiseks peatavad kolonni saatvad politsei pilootsõidukid vastutuleva liikluse võistluskaravani möödumise ajaks. Politsei märguandel palutakse peatada oma sõiduk võimalikult teeservas. Liikluse peatamise kestvus ei ületa 10-15 minutit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles