Taimede ja juurte söömisel pole ettevaatus liiast

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiteks muidu söödava rabarberi puhul on esinenud laste surmajuhtumeid rabarberi suurte lehtede söömisest.
Näiteks muidu söödava rabarberi puhul on esinenud laste surmajuhtumeid rabarberi suurte lehtede söömisest. Foto: Terviseamet

Terviseamet on sel kevadel kokku puutunud mitmete mürgistusjuhtumitega, mille on kaasa toonud inimeste teadmatus. Seega hoiatavad terviseametnikud, et enne taimede korjamist ja nende söömist tuleb täpselt uurida millega tegu.

Praegu veel kestab aeg, kus kõik roheline, mis maa seest võrsumas, tekitab soovi see kohe ära süüa. Enamik taimi ongi seda väärt, aga mitte kõik.

Rabarber, me teame, on väga hea, aga ainult noored varred. Lehtedesse tuleks näiteks ettevaatlikumalt suhtuda. Tõsi, väike kogus rabarberi lehti supi maitsestamiseks on lubatud, aga päris kindlasti ei tohi rabarberi lehti kasutada smuutide ja pestode valmistamiseks. Rabarberi leht on äärmiselt maksatoksiline. Mürgistusteabekeskusel on juba teada juhtum, kus rabarberi lehe söömine lõppes haiglaraviga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles