Pooltuhat müüjat ootavad Jäneda aia- ja lillepäevadele ohtralt ostjaid

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda aia- ja lillepäevadele on tänavu oodata veel rohkem kauplejaid kui eelmisel aastal. Praegu on end kirja pannud vähemalt 500 müüjat.
Jäneda aia- ja lillepäevadele on tänavu oodata veel rohkem kauplejaid kui eelmisel aastal. Praegu on end kirja pannud vähemalt 500 müüjat. Foto: Marianne Loorents

Sel nädalavahetusel on Jäneda valmis võõrustama tuhandeid aiandus- ja haljastushuvilisi, kellele pooltuhat kauplejat pakuvad suures valikus taimi, istikuid, huvitavat käsitööd ning kodumaist toidukaupa. 

Jänedal toimuvad aia- ja lillepäevad juba 17. korda ning suurürituse peakorraldaja Enno Musta sõnutsi on huvi laada vastu iga aastaga kasvanud nii müüjate kui ka ostjate hulgas. "Külastajaid on viimastel aastatel olnud ligi 10 000 ja müüjaid nii pooletuhande ringis. Lisaks pikaajalistele kodumaistele kauplejatele-taimemüüjatele tuleb neid Jänedale oma kaupa pakkuma ka Lätist, Leedust, Ukrainast ja Soomest," selgitas ta.

Suurlaat pole ainult aiandushuvilistele. Lisaks pargis, aias ning lillepeenral vajaminevale kaubale on suurt huvi pakkunud ka ehe eestimaine käsitöö ning naturaalne toidukaup. „Sellekohaseid kiidusõnu oleme pälvinud eriti palju just aasta- aastalt kasvanud välismaistelt külastajatelt, püüame ka sel aastal seda tunnustust õigustada,” ütles Enno Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles