Ees ootab avatud piimafarmide päev

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad. Pilt on illustratiivne.
Lehmad. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järgmisel nädalal korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda põhikooli õpilastele üle Eesti taas avatud piimafarmide päeva. See toimub 1. juunil.

 

Igas maakonnas võtavad põllumehed koolilapsi vastu oma piimafarmides, kus lastele näidatakse, kuidas toimub nüüdisaegne piimatootmine. Täpsem info koos lautade ja kellaaegadega saabub teile järgmise nädala algul. Eelinfo korras on teada, et tänavu on nõusoleku lapsi vastu võtta andnud Järvamaal Takkasaare talu, Järvamaa Kutserhariduskeskus ja Väätsa Agro,

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas 2015. aastal kolmeaastase, eelkõige lastele ja noortele suunatud piimaprogrammi elluviimisega, mille eesmärk on piima ja piimatoodete maine parandamine, tarbimise sageduse ning koguse suurendamine Eestis. Programmi raames korraldatakse mitmeid avalikkusele suunatud üritusi nagu osalemine toidumessidel ja avatud uste päevi piimafarmides ning valmistatakse trükiseid noortele. Piimaprogrammi läbiviimist rahastavad Euroopa Komisjon, Maaelumajandusministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles