Samm Nobeli preemiale lähemale

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelekursuselt saadud sõpradega Hamburgi avastamas.
Keelekursuselt saadud sõpradega Hamburgi avastamas. Foto: Erakogu

Kareda valla Müüsleri küla tüdruk Egle Truska (24) pures paar aastat tagasi reaalteaduste pähkleid saates «Rakett 69». Nüüd õpib ta Saksamaa väärika tudengilinna Göttingeni ülikoolis.

Tallinna tehnikaülikooli rakenduskeemia ja biotehnoloogia magistrantuuri lõpetava Egle Truska kooliks on sel kevadsemestril hoopis Georg Augusti ülikool Göttingenis. Edukalt Archimedese Kristjan Jaagu stipendiumile kandideerinud Truska õpib seega kõrgkoolis, mille vilistlaste seas on ligi poolsada Nobeli preemia laureaati. «Nad on selle üle siin väga uhked ja muuseumis on lausa eraldi väljapanek viimase keemia preemia kohta, mis tuli siia 2014. aastal,» ütles ta.

Esialgu ülikoole välja valides eelistas Truska eelmiste reiside põhjal Sloveeniat või Prantsusmaad, kuid et sealsed ülikoolid eeldasid kohaliku keele oskust, hakkas ta vaatama Tšehhit või Saksamaad. «Tšehhis on küll asjad väga hästi korraldatud ja inglise keeles saab kõik asjad aetud, kuid Göttingeni ülikooli taset kiitsid mulle mitmed ja nii valisingi selle,» selgitas ta. Pealegi saab nii ka saksa keele selgemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles