Paidest saab jälle piimapealinn (1)

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval õhtul saabus PRIAst uudis, mida järvalased on oodanud juba pikka aega. Väga suure tõenäosusega kerkib Paidesse 90 miljonit eurot maksev piimatööstus, mis annab tööd sajale inimesele.

«See on nii hea uudis, et ma ei suutnud seda algul uskudagi. Helistasin igaks juhuks Jaanus Murakale (piimatööstust rajava E-Piima juht – toim) ja küsisin üle,» ütles Paide linnapea Siret Pihelgas. Maavanem Alo Aasma riputas Facebooki pildi, kus ta on vahuveiniklaasid piimaga täitnud. Põllumajandusekspert ja poliitik Jaanus Marrandi kirjutab Facebookis: «Pärast komisjoni ettepanekut võib olla kindel, et toetuse saabki E-Piima ühistu projekt, mille tulemusena ehitatakse Paidesse poolt Eesti piima töötlev ja piimatootjatele kuuluv piimatööstus!»

Neljapäeval tegi piimatööstuse suurprojektide hindamiskomisjon PRIAle ettepaneku toetada 15 miljoni euroga ASi E-Piim Tootmine projekti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles