Paide ettevõtja pöördumine maavanema ja linnapea poole

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andry Krass
Andry Krass Foto: Internet

Lugupeetud Järva maavanem Alo Aasma, Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie ja Paide linnapea Siret Pihelgas.

Ei möödu kuud, kui Järva Teataja ei avalda artiklit teemal, mis puudutab kas otse või kaudselt olukorda Paide muinsuskaitse all olevas piirkonnas. Lagunevate hoonete probleemile on erinevad autorid osutanud taktitundeliselt ja -tundetult; otse- ja mõistu rääkides; argumenteeritult ja murest kantuna. 
Vaatamata korduvatele ja erineval viisil tähelepanujuhtimistele, ei ole teema tõsidus Teie kolme teadvusesse jõudnud. Teisiti ei saa nimetada olukorda, kus Järva Maavalitsus, kes kannab vastutust maakonna arengu eest, Muinsuskaitseamet ja Paide linnavalitsus, ei ole avalikkusele olukorda selgitanud ning lahendusi välja pakkunud.
Nii väga, kui te ka ei soovi seda teemat vältida, ei ole see võimalik, sest just Teie poolt juhitavad organisatsioonid on valitseva (muinsuskaitse)režiimi, mis Paide peatänava ja ajaloolise linnaosa agulistumisel põhirolli mängib, arhitektideks ja kaitsjateks. Palun lõpetage Teie enda piirangute tulemusel tekkinud probleemist möödavaatamine, sest kaalul ei ole rohkem ega vähem, kui  kodulinna derevnjastumisega mittenõustuvate elanike ja ettevõtete hea maine ning väärikus. 
Ei ole paremat võimalust meile näidata, et te olete oma ametikoha vääriline, palun kasutage seda!
Andry Krass
Paide ettevõtja

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles