Lasteaed võtab vastu kodus üle jäävat rabarberit

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiteks muidu söödava rabarberi puhul on esinenud laste surmajuhtumeid rabarberi suurte lehtede söömisest.
Näiteks muidu söödava rabarberi puhul on esinenud laste surmajuhtumeid rabarberi suurte lehtede söömisest. Foto: Terviseamet

Türi lasteaed võtab rõõmuga vastu rabarberi, mis inimestel kodus üle jääb.

 Türi lasteaia tervishoiutöötaja Mariana Väärtnõu selgitas, et rabarberit võib tuua nii Türi lasteaia Kesklinna kui ka Lokuta majja, kus söökla kokad saavad neist teha kas rabarberikooki või kisselli.

Ka on lasteaial PRIA toetuse abil sisustatud õppeköök, kus lapsed ise saavad värskeid mahlu või smuutisid valmistada. "Ka seal saame rabarberit edukalt kasutada," lisas Väärtnõu.

Ta tuletas meelde, et rabarberi vartes on palju laste arenguks kasulikke aineid, nagu K-vitamiin, kaltsium, kaalium, samuti kiudained. Samas on tegu hooajasaadusega, mida tarbida on praegu õige aeg.

"Kindlasti ei tarvita me kogu rabarberit kohe ära, vaid saame panna osa sügavkülma, jälgides mõõdukatest kogustest kinnipidamist," lisas Väärtnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles